Godissugen

Halvligger har i soffan och bloggar, jattetrott efter annu en hektisk dag pa praktiken. Nu ar det i alla fall helg, sa himla skont! Allt jag vill just nu ar att ata nagot gott till middag och senare choklad eller godis, ahh vad gott. Har sadan himla dalig willpower men nu maste jag sta emot, det finns ingenting hemma sa jag ska INTE ga till affaren och handla. Istallet far det bli en powerwalk och en toastie till middag med mozzarella och tomat. Luke ar helt inne i sitt Playstation for tillfallet och kommer nog vara det for resten av kvallen sa for min del blir det nog lite The Hills pa laptopen. Hoppas ni har en toppen fredag!



Jag vill ha choklad!!!

Trott torsdag

Godkvall, hoppas ni har haft en harlig torsdag! Ar helt slut efter praktiken idag, det blev en intensiv dag men fick jobba mycket sjalvstandigt vilket jag behover for att utvecklas. Kom hem vid 5 tiden och tog ett bad for att gora mina trotta fotter glada :) Det ar harligt med bubbelbad men det blir inte av att jag badar sa ofta, var mysigt i alla fall och avkopplande. Sedan invigde jag mina toaster bags som jag kopte i veckan. Det ar en liten pase som man stoppar i brodrosten sa far man en grillad smorgas! Var valdigt skeptisk eftersom jag trodde att det inte skulle funka men min smorgas blev jattekrispig och osten smalte, mums! Kommer definitivt anvanda dem mycket framover! Blev sa fruktansvart sugen pa choklad efter det, tog nagra riskakor med smor och kalkon istallet och nu ar min craving over. Har hort att man bara ar riktigt sugen i kanske 20 minuter max och sedan gar det over, det galler bara att halla ut haha. Nu ska jag gora en kopp te och lasa bloggar. Imorgon blir en till lang dag pa praktiken och sedan vantar 2 dagars ledighet, underbart!


Langt och blont

Saknar mitt langa har! Det var vaaaldigt langt innan jag klippte det i vintras sa det behovde en uppfraschning men nu saknar jag det och vill att det ska vaxa ut igen sa fort som mojligt! Gjorde det ju aven lite morkare nu for nagon manad sedan men det angrar jag lite ocksa. Eller angrar och angrar, det ar ju bra att testa pa lite nytt ibland tycker jag. Men i fortsattningen ska jag halla mig till langt och blont tror jag, det ar anda sa jag trivs bast. Funderar pa snedlugg nasta gang jag klipper mig dock, blir liksom en lite roligare frisyr da bade med uppsatt och utslappt. Har haft det forrut sa vet att jag trivs i det, sedan kan man ju bara satta upp i ett spanne ocksa. Japp, snedlugg och blonda slingor i olika nyanser far det bli pa mitt nasta frisorbesok!

Nu ska jag ta itu med disken, hanga upp tvatten och badda rent i sangen! Sedan blir det lite blogglasande tror jag och teve senare!



Snedlugg och mork farg.



Halvlangt och ljusblond fargning.



Jattelangt med blonda slingor.



Halvlangt igen i morkblond/ljusbrun.

Vilken lattnad!

Har varit superorolig over min senaste inlamning i skolan men har fatt feedback idag att jag klarade den. tack och lov, hade varit jobbigt att behova starta uppgiften pa nytt igen. Vet att jag inte kommer fa ett jattebra betyg men godkant var allt jag hoppades pa i det har fallet :) Sa nu ar det bara 3 saker kvar att koncentrera mig pa innan september nar utbildningen kommer till sitt slut efter 3 langa ar. Forst ut ar varat praktiska prov i maj, sedan har vi en praktikbok som maste avslutas och sa sjalvklart det stora examensarbetet. Det blir tuffa sista manader, speciellt med 12 veckors praktik som startar i juni. Men det kommer vara vart det i september nar jag forhoppningsvis ar fardig utbildad med ett jobb som vantar :)

Ledig dag

Igar kvall kom Tess forbi pa middag, mysigt! Vi at ost och skink paj med en stor sallad, hummus och pitabrod! Tess tog med jorgubbar men vi orkade inte efter middagen sa jag har tagit nagra nu istallet, arets forsta! Denna vecka jobbar jag 4 dagar eftersom det blir 6 dagar nasta vecka sa idag blev en ledig dag for min del. Kanner mig sa himla trott, min pollenallergi har borjat som vanligt nu pa varen sa det ar val darfor. Det var skont med sovmorgon i alla fall :) Sedan at jag frukost framfor Sex and the City, kommer aldrig trottna pa den underbara serien! Har fixat det sista med utrensningen av klader nu, resultatet blev totalt 3 sopsackar fullt. Kanns skont att ha lite mindre i garderoben maste jag saga, behover dock kopa en hel del sa smaningom men kanner att jag inte riktigt vill lagga ned en massa pengar pa klader innan jag vager det jag vill. Har sa att jag klarar mig i alla fall sa det ar inget problem for tillfallet. Ska ut pa en powerwalk om ett litet tag, veckans forsta, senare ska jag bara laga middag till Luke och mig och sa blir det en teve kvall! Hoppas ni har en harlig onsdag!

Ny vecka!

Hej bloggen, annu en ny vecka har startat idag! For mig betyder det borjan av 3 veckors praktik i community, vilket innebar att gora hembesok hos nyforlosta kvinnor och deras bebisar bland annat. Trivs valdigt bra med denna praktiken, speciellt eftersom jag tycker sa mycket om min mentor! Idag kandes lite segt dock, var jattehungrig hela dagen och kissnodig haha :( Stannade pa Tesco pa vagen hem och kopte hem en massa mat och efter en smoothie jag kopte dar och Lukes goda kycklingsallad till middag sa mar jag battre nu :) Kopte hem en massa gott som granola cereal och bagels med caramelized onion, mums! Nu har jag slappat lite framfor laptopen och underhallt mig med mina favoritbloggar, ska strax ta itu med disken. Maste aven tvatta en maskin samt vika ihop ren tvatt, att det aldrig tar slut dessa sysslor! Sa tankte jag aven ga igenom mina sommarklader och se om det ar nagot jag inte vill ha kvar i ar. I sa fall far det laggas till dem tva gigantiska sopsackarna jag redan fyllt med klader och annat smatt och gott jag inte vill ha kvar. Imorgon kvall kommer Tess hit och kikar igenom for att se om det ar nagot hon vill ha och resten skanker jag bort om inte Lukes mamma vill ha nagot ocksa :) Hoppas ni har fatt en bra start pa den nya veckan mina vanner och hoppas aven att ni har en mysig kvall!

Min helg

Ojj har inte hunnit med att blogga ngt alls i helgen sa nu kommer en liten uppdatering :) Var pa praktiken hela dagen igar, sprang runt som en galning hela dagen kandes det som men larde mig mkt. Fick ta hand om en kvinna som vantade tvillingar och en annan som led av havandeskapsforgiftning bland annat sa det var en intressant dag. Somnade sa fort mitt huvud nadde kudden och vaknade ca 11 timmar senare, skont med en ordentlig sovmorgon! Idag har vi varit pa lunch hemma hos vara vanner och traffat deras underbart sota lilla bebis, han hade blivit sa himla mycket storre sedan jag sag honom sist :) Nar jag var hemma senast i Sverige kopte jag en mini laderjacka till honom som han fick idag, sa himla gullig! Annars sa har jag inte gjort sa mkt mer idag, skont med en slapp dag. Pratade med mammi tidigare vilket alltid ar lika mysigt och kikade lite pa teve bara. Imorgon blir det praktik igen och harda tag med dieten, den har helgen har INTE gatt bra! Nu har jag kokat agg sa att jag kan ha det pa min bagel till frukost med kaviar, mums! Sov sa gott mina vanner!



Tidigare idag i en av mina favorit sjalar!

Friday

Idag har jag fatt mycket gjort, var till uni pa formiddagen och letade bocker pa biblioteket, stadade lagenheten och powerwalkade. Hade en riktigt bra dag med dieten men sedan gick det utfor vid middagen. Luke skulle laga en nyttig sallad med linser och ugnsrostade gronsaker men det gick inte som planerat sa istallet bestallde vi pizza och at glass. Jaja, idag ar Englands nationaldag St George's Day sa jag far skylla pa att vi firade det ;)

Det ska bli en underbar helg har med solsken och varme. Luke ska pa barbeque imorgon medan jag ska spendera 12 timmar pa praktiken. Ska inte klaga dock, har ju haft 3 dagars ledigt nu. Snart blir det sangen, vantar pa att tvattmaskinen ska vara klar bara. Hoppas ni har en trevlig fredagskvall, vi hors pa sondag om inte imorgon!

Sidney the squirrel

Idag fyller Lukes mamma ar sa vi var dar och firade och fikade nu pa kvallen. Lukes foraldrar ar riktiga djuralskare och dem har en massa djur som bor i deras lilla tradgard :) Nu har dem tagit hand om en liten overgiven ekorrs bebis, han ar sa himla liten och svag att han skulle bli uppaten direkt om han lamnades sjalv. Sa nu far han bo i en liten bur i tradgarden och sa far han sova inomhus pa natten, han har en liten mossa som han kurar ihop sig i. Tydligen tycker dem om det laste Lukes mamma pa internet. Han far mjolk, gradde och lite annat smatt och gott att ata. Nar han blivit tillrackligt stark ska dem slappa ut lille Sidney i det fria! Han sov nar vi var dar sa skymtade bara hans lilla huvud inne i mossan men han sag himla sot ut :)


Onsdagskvall

Sitter nu har helt slut i soffan, blev sa himla trott helt plotsligt! Efter powerwalk och dusch lagade jag taco tallrik till Luke och mig, mmm har varit sa sugen pa tacos jattelange nu! Kopte med mig lite tidningar hem tidigare idag, det ar verkligen en dalig vana jag har. Koper flera stycken varje vecka men det ar kul med lite skvaller ibland :) Hoppas ni har en mysig kvall!


Bio

Ar valdigt biosugen just nu, det ar 2 filmer som jag speciellt vill se. Dear John ska vara den mest romantiska filmen sedan The Notebook. Hur snygg ar inte Channing Tatum ocksa?!



Sedan langtar jag sjalvklart oerhort mycket till nya Sex and the City filmen kommer ut, ahhh!


Ledig!

Nu ar jag ledig tills pa lordag da jag har min sista praktik dag pa forlossningen for den har gangen. Ska forsoka plugga lite, kanske aka in till uni imorgon sa att jag far lite gjort men idag tanker jag bara ta det lugnt, skont! Var uppe innan 9 imorse och skjutsade Luke till huslakaren. Han maste traffa en specialist nu angaende sitt ora stackars alsklingen men forhoppningsvis kommer det laka snart.

Gick ned 0.7 kg forra veckan sa det ar jag nojd med, tror det skulle ha blivit mer om jag inte atit kebab harom dagen :) Men det var gott i alla fall! Dagens planer ar att handla lite mat och powerwalka senare. Forst ut nu tankte jag rensa igenom min garderob for att se vad jag inte vill ha kvar och sedan ta fram varkladerna, det har varit sa himla fint vader har dem senaste dagarna sa det kanns som att det ar dags nu. Just nu skiner solen och himmelen ar bla, ska bli riktigt trevligt med en powerwalk senare i det fina vadret. Speciellt eftersom jag laddat ned lite ny musik pa min Ipod, det blir sa mycket roligare att ga med musik jag tycker om i lurarna!


Natt pa praktiken

Igar kvall somnade jag ungefar vid 11 tiden tror jag men det blev ingen langvarig somn for klockan 1 ringde dem fran forlossningen och sade att min caseload var dar och skulle snart foda. Min caseload hade sitt beraknade fodelsedatum nu i veckan sa jag visste att det kunde bli nar som helst nu i dagarna. Somnade om en liten stund och anlande till praktiken halv 4 nagot trott i mossan! Skulle egentligen jobbat en lang dag idag men det kandes inte sa lockande efter bara nagra timmars somn sa jag kom hem vid 10 imorse. Sedan sov jag flera timmar pa eftermiddagen sa nu kanner jag mig helt utvilad igen :) Livet som barnmorskestudent!

Nu ar jag klar med alla mina 5 caseloads och det kanns jattebra, har varit valdigt bra erfarenhet och roligt att lara kanna dem alla. Men ar glad att det inte kommer att bli nagra fler ofivilliga uppvaknanden mitt i natten framover :)

Har atit en jattemiddag som Luke kopte hem, kebab och lite pommes, ont i magen nu! Ska strax hem till Lukes foraldrar ett litet tag och sedan blir det en lugn kvall hemma, praktik imorgon bitti igen! Ha en harlig kvall!



Weekend!

Denna helgen har varit superfin i London, varmt och soligt ute och sag till och med folk ga omkring i linne och shorts igar! Vara grannar gifte sig igar och vi vinkade av brudgummen nar han akte ivag i sin taxi, han var sa fin sa i sin kostym och jattenervos! Brollopet maste varit fantastiskt fint <3

Sjalv hade jag fullt upp har hemma med att stada hemma, trana och handla sa hann inte med att blogga. Igar kvall traffade vi vara vanner som bor en bit utanfor London, det tar ett bra tag att kora dit men var jattekul att traffa dem och deras ursota son!

Idag blev det en ordentlig sovmorgon, har sedan dess bara hunnit ata frukost och suttit har framfor min laptop. Ska strax byta om och ge mig ut pa en powerwalk. Imorgon ar det praktik pa forlossningen igen som galler och aven tisdag. Hoppas ni har en underbar sondag i varvadret!



Mina fina tulpaner!



Jag igar i min nya, bla skjorta fran H&M!

Sooova

Ar helt slut efter en laaang dag pa praktiken, ogonen haller pa att ramla ihop sa ska strax borsta tanderna och bege mig mot sangen! Ahh jag alskar verkligen att sova, det ar bland det basta jag vet. Sover minst 8 timmar per natt och garna mer om jag kan ;) Imorgon har jag en massa att sta i men forst blir det en ordentlig sovmorgon, yeees!



Min torsdag

Idag har varit en skon torsdag med ledig dag. Tog sovmorgon, tog det lugnt och fixade lite har hemma och utrattade lite arenden senare. Lagade en jattegod middag med spaghetti, paprika pesto och quorn kottbullar, var sa sugen pa det! Imorgon blir det veckans andra langa skift pa forlossningen, vi hors pa lordag om inte imorgon!

Skeppshult

Nu nar var vadret borjat komma till bade London och Stockholm skulle det vara harligt med en cykel att fara fram pa, alskar att cykla och brukade gora det hela tiden vart jag an skulle nar jag bodde hemma i Akersberga :)
Mamma har en jattemysig Skeppshult som jag tycker sa mycket om, alskar deras cyklar och planerar definitivt att kopa mig min egen nar vi flyttat tillbaka till Sverige. Garna en sadan har fin modell:


Trottis

Efter en busy dag pa forlossningen ar jag nu helt slut, kom hem lite innan 9. Har nu krypit upp i sangen med min laptop och en kopp te. Jattetrott sa ska sova snart, hoppas ni mar bra och far sova sa gott!

Lugn tisdag

Igar kvall hade Luke superont i orat stackarn och kunde inte sova, imorse borjade det bloda ifran orat sa han gick till A&E pa sjukhuset dar han jobbar for tillfallet. Tydligen har han sprackt sin trumhinna :( Det laker forhoppningsvis snabbt i alla fall far vi hoppas <3

Idag har jag inte gjort sa mycket mer an tagit det lugnt har hemma. Min laptop hade inget ljud av nagon anledning igar kvall sa fick kolla pa program idag istallet som jag ville se :) Skont med en lugn dag i alla fall for imorgon blir det praktik! Ska ut pa en powerwalk strax tankte jag, behover lite luft. Senare blir det raksallad med en massa gronsaker och fetaost till middag. Hoppas ni har en toppen tisdag mina vanner!


Aaaj!

Glomde beratta vad som hande tidigare ikvall! Ibland undrar jag hur dum jag kan vara? Nar jag kom hem efter min powerwalk skyndade jag in i badrummet for att ta ut mina linser och ta bort mascaran innan duschen. Brukar alltid anvanda wipes for att ta bort smink men nu hemma i Sverige kopte jag en remover pa flaska sa jag vet inte om det var detta som gjorde mig forvirrad. Tog nagra bomullspads i alla fall och sedan hallde jag pa nagellacksborttagning (!!!) och hann inte tanka efter innan jag borjade gnugga mitt ena oga. Precis nar jag borjat sa forstod jag vad jag holl pa med och borjade skrika till Luke att jag skulle do, han blev jatteradd och kom springande stackarn. Men det gjorde inte ont langre efter att jag skoljt ut ordenligt i alla fall sa jag hoppas att jag inte far nagra men nu haha... Far jag det sa far jag faktiskt skylla mig sjalv for att jag var sa dum :)

Nu jaklar!

Idag var det dags att kora igang med vardagen har i London efter 2 veckors underbart lov. Behovde verkligen dem dar 2 veckorna kanner jag for att bara fa slappna av och vara ledig! Idag blev en ganska kort dag i alla fall med nagra timmars skola. Har nu praktik i 5 veckor framat och forst ut ar 2 veckor pa forlossningen, denna veckan blir det langa dagar pa onsdag och fredag.

Gick val upp nagot kilo medan jag var hemma men det hade jag raknat med. Nu ar det hardkorning som galler i 6 veckor innan jag aker hem igen. Har legat kvar pa ungefar samma vikt hur lange som helst nu, fortfarande -10 kilo sa det ar jag verkligen jattenojd med aven fast jag skulle kunnat ga ned bra mycket mer nu om jag verkligen forsokt. Men samtidigt tycker jag det ar bra att jag hallit mig pa samma vikt, da vet jag pa ett ungefar hur jag kan ata for att halla min malvikt senare.

Idag har varit en riktigt bra forsta dag pa dieten i alla fall och hann med en harlig powerwalk ocksa i kvalls solen! Till frukost i skolan blev det aggrora med toast, ett plommon till snack, smoothie till lunch, jattegod sallad med fetaost och stekt persika tll middag som Luke svangde ihop och sa apple med lite jordnotssmor efter det. Satsar pa att rakna kalorier, ata mycket protein, frukt och gronsaker men inte sa mycket kolhydrater. Kommer dock ata det minst en gang om dagen for vill inte ta bort dem helt. Sedan en massa vatten och traning sa ska vi se om det inte blir fart pa viktminskningen!

Nu ska jag kika pa lite program pa laptopen som jag missat nar jag var hemma :)


Sunday

Sa var jag tillbaka hemma i London i var lagenhet. Kanns lite jobbigt som vanligt men jattekul att traffa Luke saklart, har saknat honom massvis <3 Har haft fullt upp hela dagen med att packa upp, stada och handla! Nu har vi atit indiskt till middag, var jattesugen pa det och det var riktigt gott! Har Ben & Jerrry's Fairly Nuts till efterratt lite senare ocksa, mums! Vi far passa pa att njuta for imorgon borjar Luke och jag pa strikt diet :) Ska kora stenhart tills jag ska hem nasta gang sa vi far se hur manga kilon det kan bli pa 6 veckor :)

Hoppas ni har haft en underbar sondag och far en mysig kvall!

Back to London

Om några timmar är det dags att bege sig till Skavsta och mot London. Innan dess blir det strax jättegod lunch här hemma! Vi hörs i London, ha en härlig lördag!

Sista dagen hemma

Imorgon kväll åker jag tillbaka till London, jättetråkigt som vanligt men kommer hem igen om 6 veckor så det är inte så långt i alla fall :) Min sista hela dag hemma ska jag spendera med min fina Sara och senare middag och mys hemma med mamma och pappa <3 Först nu ska jag kila ned till centrum och köpa lite småsaker, happy Friday!!!

Perfect day

Idag ska jag in till Stockholm igen på en date med Elin :) Det är jättefint väder så ska bli så mysigt att ses, promenera runt stan, kanske shoppa lite och äta lunch. En perfekt dag! Hoppas ni får en underbar torsdag!

Chokladkakor

Ikväll får vi middagsgäster så har bakat chokladkakor, dem blev helt okej tycker jag:



Ska ut på en powerwalk om ett tag, inte så fint väder idag :( Imorgon ska det dock bli +15 har jag hört, hoppas!

Påskmiddag

Igår kväll blev det påskmiddag här hemma, lite sent jag vet men vi har inte hunnit äta påskmat än haha. Det var såå gott i alla fall, älskar skärgårdssill!




Reebok Walking skor

Dem här fina Walking skorna fick jag av pappa förra veckan. Han blev helt förfärad när jag berättade hur länge jag haft mina gamla gympaskor, längre än jag varit tillsammans med Luke faktiskt! Det var verkligen dags att byta ut dem, dem har hängt med tillräckligt länge nu, först till vardags och sedan till gymmet och på många powerwalks! Mina nya är jättebekväma och speciellt utformade för just powerwalking, perfekt!



Det är jättefint ute idag så ska strax ta på mig mina skor och powerwalka till mammas jobb så att vi kan promenera hem tillsammans!

Mysig dag i Stockholm

Usch vad besviken jag blev imorse när jag gick upp och såg en massa snö utomhus! Nu får det vara nog tycker jag, det är ju ändå april liksom! Men det blev ändå en toppendag för idag har jag varit inne i stan med min fina vän Emelie, vi hade det så mysigt så med lite shopping, lunch och fika! Så gick vi på bio och såg Remember Me, den var jättebra men sorglig :( Usch vad jag fick ont i halsen inne på bion när jag försökte att inte gråta! Jag kan liksom inte gråta lite diskret och fint som alla andra kan utan brukar vanligvis bli halvt hysterisk när det är en sorglig film! Så jag fick verkligen hålla emot för att inte skrämma hela salongen haha. Men den filmen kan jag rekommendera i alla fall!

Har suttit här och myst i köket i kofta och tofflor och ätit ost smörgåsar och Ahlgrens bilar! Har även druckit min fjärde kopp te för dagen, det blev många idag! Nu är det dags att sova för min del, vi hörs imorgon!



Ute i snöslasket!

Påskdagen

Idag blev en seg dag, hade tänkt powerwalka men det blev inte av. Istället har jag myst hemma, läst svenska tidningar och suttit ute i solen i hopp om att få några fräknar. Om en liten stund ska vi iväg på middag hos mormor och morfar, spaghetti Carbonara!

Imorgon ska jag träffa fina Emelie för fika och kanske lite shopping! Ska egentligen inte köpa något men kanske om jag hittar något extra fint :) Hoppas ni har en mysig söndag och påskdag!

Smink till läpparna

Igår på kryssningen shoppade jag lite smink till bra pris: Lumene Wild Rose Lipstick, Lumene Cranberry Kiss Lipliner och så fick jag dessutom ett Clinique läppglans!


Till Åland

Idag har jag varit ute på en liten kryssning med familj och vänner på självaste påskafton :) Vi åt världens godaste oxfile och sedan var det drinkar och dansband :) Jag körde och drack alkoholfritt :) Det var jättevarmt och fint ute på däck och en massa snö och isflak kvar på havet!

Sedan blev det ett stopp på McDonalds (så mycket godare hemma än i London) på hemvägen och nu har jag tagit på myskläder och ska strax kolla på Millennium! Påskpuss!

Långfredag

Nu har jag varit hemma i en vecka redan, tiden går så himla fort! Imorgon är det påskafton, har redan fått ett jätteägg med en massa godis! Jättefint väder idag, ska ut på en powerwalk senare i eftermiddag och inviga mina nya walkingskor som jag fått av pappa. Dem är jättefina och bekväma, kan visa dem senare!

Glad Påsk, hoppas ni får en underbar påskhelg!


Första april

Idag är det första april som sagt och jag har redan blivit lurad haha! Väntar på att pappa kommer hem här så ska vi åka ned till centrum, ikväll ska vi på födelsedagsfika!

Converse

Den här modellen på Converse skor kikade jag på i Office förra veckan, så himla fina och perfekta i vår. Dem är väldigt nätta i modellen och finast i ljusblått eller ljusgrått tycker jag:





RSS 2.0